Bjelica: Čeka nas teška utakmica

Trener Slavije pred duel sa Željom

Bjelica: Čeka nas teška utakmica

Edmir Škorić

Nakon dvosedmične pauze zbog reprezentativnih nastupa, ovog vikenda nastavlja se domaće prvenstvo i to utakmicama 10. kola. Slavija će u Istočnom Sarajevu ugostiti aktuelnog šampiona, ekipu Željezničara.

U posljednjih pet međusobnih duela, Željezničar je ostvario tri pobjede, jednom su slavili fudbaleri Slavije, dok su jednom bodovi podijeljeni. Trener Slavije, Dragan Bjelica zna da njegova ekipa nema ulogu favorita pred nedjeljnu utakmicu sa Željezničarom, no smatra da će, ipak, bodovi ostati u Istočnom Sarajevu.

"Ono što je sigurno, utakmica će biti izuzetno teška. Željo je aktuelni šampion i u dobroj je formi, te dolaze rasterećni. Iako smo mi formalno domaćini, oni će imati veliku podršku svojih navijača. Dueli ove dvije ekipe uvijek su bili dosta neizvjesni", kazao je trener Slavije Dragan Bjelica za SportSport.ba, dodavši:

"Unatoč svemu, ja sam optimista uoči nedjeljne utakmice, a srećom nemam problema sa igračkim kadrom. Svi su potpuno spremni, nema kartoniranih niti povrijeđenih igrača".

Slavija je prije sezone imala velikih problema zbog odlazaka ključnih igrača, kao i zbog odlaska trenera Miomira Odovića. No, nakon devet kola tim iz Istočnog Sarajeva zauzima dobru 9. poziciju.

"Svi znaju da smo u sezonu ušli sa velikim promjenama. Mnogi su smatrali da ćemo biti glavni favorit za napuštanje elitnog društva, ali sada to ne izgleda tako. Stoga, sada želimo ostati u toj zlatnoj sredini i kraj prvenstva dočekati bezbrižno", dodao je Bjelica za kraj razgovora za naš portal.

Utakmica Slavija - Željezničar igra se u nedjelju sa početkom u 15 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije