Bjelorusija bolja od Armenije

Prijateljske utakmice

Bjelorusija bolja od Armenije

Adnan Beganović

Fudbalska reprezentacija Bjelorusije s kojom će se naš nacionalni tim susreti u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u prijateljskom susretu pobijedila je Armeniju rezultatom 3:1.

Strijelci za Bjelorusiju bili su Putilo u 58, Alexander Hleb u 73. i Rodionov u 86. minuti, dok je jedini pogodak za Armeniju postigao Pachayan u 59. minuti susreta.

Makedonija je pred svojim navijačima dočekala Crnu Goru na čijoj klupi je debitovao Cico Kranjčar te upisala trijumf rezultatom 2:1. Makedonci su poveli u 28. minuti preko Naumoskog, da bi samo 4 minute poslje Pandev udvostručio prednost, a pogodak za Crnu Goru i konačnih 2:1 postigao je Basa u 62. minuti susreta.

Obala Bjelokosti koju je do prije neki dan vodio bh. stručnjak Vahid Halilhodžić poražena je od Južne Koreje (0:2). Korejanci su poveli već u 4. minuti preko Leeja, da bi pogodak za konačnih 2:0 postigao Kwak u sudijskoj nadoknadi vremena.

Veliko iznenađenje napravili su reprezentativci Senegala koji su sa 2:0 pobijedili favoriziranu Grčku. Pogotke za Senegal postigli su Niang u 71. i Ndaw u 80. minuti susreta.

Prijateljski susreti:

Makedonija - Crna Gora 2:1
Armenija - Bjelorusija 1:3
Grčka - Senegal 0:2
Obala Bjelokosti - Južna Koreja 0:2
Gruzija - Estonija 2:1



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.