Bjelorusija savladala Albaniju
Teli (lijevo) i Rodionov (desno) u duelu

Kvalifikacije za Euro 2012, grupa D

Bjelorusija savladala Albaniju

U okviru grupe D kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine, u kojoj se nalazi i reprezentacija Bosne i Hercegovine Bjelorusija, naš veliki konkurent savladala je Albaniju rezultatom 2:0, a golove su postigli Rodionov i Krivets.

Bjelorusi su bili dosta bolja ekipa na terenu od Albanije, a vrlo rano su i poveli. Napadač BATE Barysawa, 26. godišnji Vitali Rodionov je pogodio za 1:0 u 9. minuti susreta.

Džemal Mustedanagić, koji je i ovaj put sjedio na klupi Albanije umjesto Josipa Kužea, sredinom drugog poluvremena je izvršio neke izmjene, no one mu nisu donijele povoljniji rezultat.

U 75. minuti saigrač našeg Semira Štilića, Sergei Krivets ulazi u igru umjesto Aleksandra Kulchiya, te samo nakon dvije minute udvostručava prednost domaćina, što se na kraju ispostavilo i konačnim rezultatom. U finišu ove utakmice, gosti ostaju sa igračem manje, a isključenje je zaradio defanzivac Armend Dallku.

BJELORUSIJA: Yuri Zhevnov, Aleksandr Kulchiy (od 75. minute Sergei Krivets), Aleksandr Martynovich, Timofei Kalachev, Yan Tigorev, Sergei Omelyanchuk, Anton Putilo (od 83. minute Vyacheslav Hleb), Sergei Kislyak, Igor Shitov, Vitali Rodionov, Dmitri Molosh (od 87. minute Aleksandr Yurevich).

ALBANIJA: Arjan Beqaj, Andi Lila, Kristi Vangjeli, Armend Dallku, Ansi Agolli, Ervin Bulku (od 59. minute Gjergj Muzaka), Klodian Duro, Ervin Skela (od 81. minute Edmond Kapllani), Admir Teli, Gilman Lika (od 76. minute Elis Bakaj), Hamdi Salihi.

ŽUTI KARTONI: Dmitri Molosh, Timofei Kalachev, Anton Putilo (Bjelorusija), Gilman Lika, Ervin Skela (Albanija)

CRVENI KARTONI: Armend Dallku (Albanija)




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.