Bjelorusija šokirala Italiju
Bjelorusija je napravila iznenađenje

Baraž za EP u Danskoj

Bjelorusija šokirala Italiju

M. Maksimović

Nakon današnjih revanš utakmica baraža, plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra naredne godine u danskoj su osigurale reprezentacije Švicarske, Islanda, Engleske, Španije, Bjelorusije,Češke i Ukrajine.

Svakako da je najveće iznenađenje kreirala Bjelorusija koja je protiv Italije nadoknadila 0:2 iz prve utakmice. U revanš utakmici su Bjelorusi u Borisovu za samo dvije minute nadoknadili dva gola zaostatka.Bjelorusija je povela u 4.minuti, Skavysh je nadmudrio golmana Mannonea nekih 30 metara od gola Italije, ubacio je u kazneni prostor, a Yurchenko je bio na pravom mjestu.Već u sljedećem napadu brza akcija domaćih, Rekish sjajno proigrava Yurchenka, a ovaj je neumoljiv.

Iako su pred sobom obe selekcije imale čitavih 85 minuta, odluka je pala u produžetku. Slično kao i kod drugog gola, ovaj put je asistent kapiten Sivakov, a Veretilo je bježi Santonu i Italija ostaje bez završnog turnira u Danskoj.

Blizu podviga je bila i Holandija koja je u prvoj utakmici stradala kući 1:3, ali su na kraju Ukrajinci prošli dalje zbog više golova u gostima. U revanšu je Holandija povela preko Dosta u finišu prvog poluvremena, a prednost gostiju je udvostručio Goossens u 57.minuti,međutim to je bilo sve od Holanđana koji ostaju baš kao i Italija bez nastupa u Danskoj.

Hrvatska je sve do gola Domíngueza u 67.minuti prijetila Španiji, međutim nakon primljenog gola je stigao crveni karton Lovrena, pa prekid utakmice zbog ubacivanja predmeta u teren. U finišu se igra Hrvatske raspala, što su kaznili Adrian i Jeffren.

Rezultati:
Rumunija - Engleska 0:0 (1:2)
Hrvatska - Španija 0:3 (1:2)
Bjelorusija - Italija 3:0 (0:2)
Ukrajina  - Holandija 0:2 (3:1)
Grčka - Češka 0:2 (0:3)
Švedska - Švicarska 1:1 (1:4)
Škotska - Island 1:2 (1:2)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.