Bjeloruski mediji: Svi na stadion!

Znaju koliko im znači ova utakmica

Bjeloruski mediji: Svi na stadion!

E. Škorić

Bjeloruski mediji pozivaju navijače da večerčas dođu na stadion "Dinamo" i daju podršku njihovim igračima u okršaju s BiH.

Bjelorusija je trenutno drugoplasirana reprezentacija grupe D kvalifikacija za EP 2012 u Poljsku i Ukrajinu. Kako sada stvari stoje, zajedno s nama borit će se za drugu poziciju i doigravanje za plasman na smotru najboljih evropskih selekcija.

Portal Football.by s naslovom "Svi na stadion!" poziva tamošnje ljubitelje nogometa da dođu na stadion "Dinamo" i pomognu svojim izabranicima da ostvare pobjedu s kojom bi se dodatno primakli EP-u.

Isti potal navodi kako su "navijači 12. igrač reprezentacije i jako su potrebni reprezentativcima večeras" te kako je ovo možda "trenutak istine".

Bjelorusi žale zbog izostanka većine igrača poput Aleksandra Hleba, Aleksandra Yurevicha, Jana Tigoreva, Dmitrij Molosha, Vitali Kutuzova i, posebno, Vitali Rodionova. Psihološki udarac za selekcije je i prerana smrt administratora  reprezentacije Vladimira Yevsyukova (38).

Dobro bjeloruski novinari poznaju bh. reprezentaciju. Vjeruju da se mogu nositi s BiH, "unatoč činjenici da je većina igrača u najjačim evropskim klubovima".

"Glavna zvijezda je, naravno, superiorni napadač engleskog Manchester Cityja Edin Džeko. Ovaj 192 centimetra visoki napadač zabio je dva od osam golova BiH u dosad šest odigranih utakmica", navodi Football.by.

Usput ćemo im poručiti, ako su zaboravili, da je Džeko u zadnjoj prvenstvenoj utakmici postigao četiri gola Tottenhamu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.