BKZ: Bošnjak ne može igrati za Srbiju bez odricanja identiteta

Osude izbacivanja Adema Ljajića iz reprezentacije

BKZ: Bošnjak ne može igrati za Srbiju bez odricanja identiteta

Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) osudila je isključivanje Adema Ljajića iz reprezentacije zbog toga što nije pjevao himnu "Bože pravde", javlja B92.

"Ovim diskriminacijskim činom Siniša Mihajlović potvrđuje da Bošnjak ne može da ima zasluženo mjesto u reprezentaciji bez odricanja od svog identiteta".

 

Ovakav odnos vlasti prema Bošnjacima natjerao je vrhunske sandžačke sportiste da zaigraju pod zastavama BiH, Turske, Njemačke i drugih zemalja, gde ih niko ne prisiljava da pjevaju njihove himne", navodi se u saopštenju BKZ.

 

Ova zajednica u saopštenju dodaje da je "postalo sasvim jasno da u srpskim timovima i srpskoj reprezentaciji nema mjesta ni za koga osim za pripadnike srpskog naroda". 

 

"Zbog ovakvog ponašanja ne čude sve učestaliji glasovi za formiranje Fudbalskog saveza Sandžaka i Fudbalske reprezentacije Sandžaka", dodaje se u ovom saopštenju. 

 

Fudbalski savez Srbije ranije je saopštio da je Mihajlović udaljio Ljajića, jer nije htio da pjeva himnu pred početak utakmice sa Španijom, navodi B92.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti