Blackburn želi Salgada
Michel Salgado

Blackburn želi Salgada

U Blackburnu su zadovoljni što su napravili posao sa nadarenim hrvatskim napadačem Nikolom Kalinićem, a sada žele novo pojačanje za predstojeću sezonu.

U pitanju je 33-godišnji desni odbrambeni igrač madridskog Reala Michel Salgado, koji je na izlaznim vratima Kraljevskoga kluba. Gotovo je sigurno da Salgado odlazi, a novi klub koji se pokazao kao dobar interesant je Blackburn.

Prošle godine je ta momčad u Premier ligi primila čak 60 golova, što ih je činilo trećom najgorom odbrambenom momčadi. Gori su od njih bili jedino West Bromwich (67) i Hull City (64). Sada imaju namjeru pojačati odbranu, a uvjerenja su da je put prema tom cilju dolazak Salgada.

Ovaj španski fudbaler od daleke 1999. godine nosi dres Reala, ali je u posljednje dvije sezone sve rjeđe igrao u prvoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti