Blackpool izbacio Wigan
Zasluženo slavlje igrača Blackpoola

Wigan stradao i u Liga kupu

Blackpool izbacio Wigan

M. Maksimović

Sedam utakmica drugog kola Liga kupa odigrano je u srijedu. Za iznenađenje se pobrinuo sastav Blackpoola koji je na svom Bloomfield Roadu deklasirao Wigan 4:1.

Blackpool drži trenutačno 13. mjesto u Championshipu, dok je Wigan u velikoj krizi. U dvije utakmice Premiershipa, Wigan je primio sedam golova, a krizu sastava Roberta Martineza je produbio Blackpool.Već nakon 33 minute Blackpool je imao ogromnu prednost. Demontagnac, Burgess i Adam su bili strijelci za čistih 3:0. U 67. minuti je Taylor-Fletcher  povisio na 4:0, a gol utjehe za goste je postigiao Amaya u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Za razliku od Wigana, sastav Tottenhama igra fantastično na početku sezonu. Doncaster nije imao šanse u utakmici u kojoj je također sve riješeno već u prvom dijelu. Huddlestone je postigao gol već u 9.minuti, O'Hara dvije minute kasnije, dok je gol za 0:3 zabio Crouch osam minuta prije kraja prvog dijela. U nastavku ista slika na terenu.Bentley u 52. minuti podiže na 0:4, a Doncaster preko Woodsa uspijeva smanjiti na 1:4.taj rezultat se na semaforu zadržao sedam minuta, jer Pavlyuchenko u 69. zabija za konačnih 1:5.
Dosta posla u drugom kolu je imao i sastav Stokea i to u duelu sa trećeligašem, Leyton Orientom. Utakmica je nakon 0:0 u regularnom toku otišla u produžetke, a golom Dave Kitsona u 94. minuti, Stoke je stigao do pobjede.
Newcastle je prošao dalje i to preko Huddersfielda nakon velike borbe.'' Svrake'' su povele golom Guthrie u 36.minuti, a uzvratio je Robinson minut kasnije. Isti igrač je realizovao jedanesterac u 39.minuti što je bio rezultat prvog dijela. Nakon samo dvije minute igre u nastavku, Rhodes zabija za velikih 1:3 gostiju. Srećom po Newcastle, Geremi je minut kasnije smanjio na 2:3, produživši nadu domačih navijača. U nastavku prvo Ameobi iz penala ponovo anulira prednost gostiju, a onda šest minuta prije Nolan postiže gol za konačnih 4:3.
Dosta uzbuđenja je ponudio susret West Bromwicha i Rotherhama.Na kraju je Simon Cox savladao Warringtona u 116. minuti za trijumf WBA 4:3.

Rezultati 2.kola:
Blackpool - Wigan 4:1
Bristol C. - Carlisle 0:2
Cardiff - Bristol R. 3:1
Doncaster - Tottenham 1:5
Leyton - Stoke 0:1 nakon produžetaka
Newcastle - Huddersfield 4:3
WBA - Rotherham 4:3 nakon produžetaka

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti