Blackpool iznenadio Nottingham Forest
Veliko slavlje igrača Blackpoola

Bivši prvak Evrope i dalje na čekanju

Blackpool iznenadio Nottingham Forest

M. Maksimović

Fudbaleri Blackpoola stigli na korak do ogromnog uspjeha, plasmana u Premiership nakon što su u dvije utakmice play offa eliminisali Nottingham Forest. Nekada slavni Nottingham Forest je prvenstvo završio na trećem mjestu sa devet bodova prednosti u odnosu na šestoplasirani Blackpool i za većinu su bili veliki favoriti u ovom okršaju.

U prvom susretu koji je igran u subotu Blackpool je nakon preokreta ostvario pobjedu 2:1, u utakmici u kojoj su gosti mogli uz malo sreće izvući i povoljniji rezultat. Bez obzira na taj poraz opet se očekivalo sa će nekadašnji dvostruki prvak Evrope napokon izboriti povratak u elitu.

I dobro je utakmica krenula za domaće. već u 7.minuti Radoslaw Majewski pronalazi Roberta Earnshawa koji postiže gol za 1:0.Gosti su kako je vrijem odmicalo nakon primljenog gola
polako preuzimali inicijativu, a bolju igru naplatili su golom Dudleya Campbella u 56.minuti.
Domaći navijači su vrlo brzo bili na nogama, jer je Nottingham ponovo poveo, svoj drugi gol u 66.minuti postiže Robert Earnshaw.

Blackpool se i drugi put vraća u utakmicu, vrlo brzo nakon drugog primljenog gola, Stephen Dobbie je strijelac.Taj gol kao da je uzdrmao popularne '' šumare'' što koristi Dudley Campbell i Blackpool gura prema pobjedi.  Dudley Campbell je u finišu utakmicu bio neuhvatljiv, pa je opet u samo četiri ponovo postigao svoj treći gol ugasivši i posljednju nadu domaćih navijača.Konačnih 3:4 postavlja Dele Adebola u sudijskoj nadoknadi.

Blackpoola je izborio majistoricu, igrat će sa boljim iz utakmice Cardiff - Leicester, dok Nottingham mora čekati novu priliku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.