Blackpool protiv West Hama za Premiership

Championship play off

Blackpool protiv West Hama za Premiership

Midhat Šljivak

Fudbaleri Blackpoola plasirali su se u finale doigravanja za plasman u englesku Premier ligu nakon što su u uzvratnom susretu remizirali kod Birminghama 2:2.

Prvi susret je Blackpool riješio u svoju korist rezultatom 1:0, te će se za Premiership na Wembleyu boriti protiv ekipe West Hama.

Blackpool je do prednosti u Birminghamu stigao u 45. minuti susreta golom Stephena Dobbiea, da bi na samom otvaranju za 2:0 pogodio Matthew Phillips u 48. minuti.

Nikola Žigić je u 64. minuti smanjio rezultat na 1:2, da bi Davies u 73. minuti pogodio za izjednačenje rezultata na 2:2.

Do kraja su domaći fudbaleri na sve moguće načine pokušali doći do još jednog gola, kako bi izborili bar produžetke (nema prednosti gola u gostima u doigravanju), no do njega nisu stigli, te Blackpool sasvim zasluženo putuje na Wembley.
szólj hozzá: Birmingham Blackpool 2:2 GOALS

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.