Blamaža Lilla u Kupu Francuske

Ispao od četvrtoligaša

Blamaža Lilla u Kupu Francuske

Teme:

Dvije od tri utakmice današnjeg programa osmine finala Kupa Francuske su završene, a veliku blamažu je doživio Lille koji je ispao od četvrtoligaša.

Ekipa Lilla bila je gost kod Epinala koji se takmiči u četvrtom rangu francuskog fudbala i na kraju je doživjela poraz od 2:1 te ispala iz Kupa.

Gosti su poveli sa 0:1 golom Remyja u 8. minuti, ali domaći golovima Krassa u drugom poluvremenu okreću stvari u svoju korist i rade pravu senzaciju.

U drugom susretu koji je do sada završen PSG je lako dobio u gostima Pau sa 2:0. Trener Tuchel je gotovo izveo rezervni sastav, a i takav je bio dovoljan da se pobijedi slabašni Pau i to golovima Paredesa i Sarabije.

Do kraja dana igraju Marseille i Strasbourg. Sutra preostali susret osmine finala igraju Nica i Lyon, a jučer su u četvrtfinale prošli Rennes, Belfort, Dijon i St. Etienne.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi