Blamaža Liverpoola, eliminisan i Chelsea
Ameobi je postigao gol odluke

Dva velika iznenađenja u Carling Cupu

Blamaža Liverpoola, eliminisan i Chelsea

M. Maksimović

Treće kolo Carling Cupa ponudilo je dva velika iznenađenje, za koje su se pobrinule ekipe Northamptona i Newcastlea. Northampton je eliminisao Liverpoool nakon izvođenja penala i to na Anfieldu, dok je Newcastle bio bolji od Chelseja 4:3 na Stamford Bridgeu.

Liverpool je sebi dozvolio veliku blamažu jer se drugačije ne može okarakterisati poraz od ekipe koja trenutačno drži 17.mjesto ''League Two'' sa svega jednom ostvarenom pobjedom u sedam utakmica.Naravno da je Liverpool u utakmicu ušao uslovno rečeno drugom ekipom i to ih je skupo koštalo.

Liverpool je poveo golom Jovanovića u 9.minuti, a izjednačio je McKay u 56. Utakmica je otišla u produžetke, a tamo je Jacobs doveo goste u vodstvo nakon osam minuta igre.Reedsi su se izvukli u 116.minuti zahvaljujući Ngogu, pa su se uskoro pucali i penali. U samo par minuta Ngog se pretvorio u tragičara jer nije iskoristio penal u prvoj seriji. Njemu se u četvrtoj seriji pridružio Nathan Eccleston. Istorijsku pobjedu Northamptonu je osigurao Abdul Osman.


Iznenađenje je kreirao i Newcastle.Na stadionu na kojem su u posljednjih osam gostovanja postigli svega dva gola, uspjeli su ostvariti svoju najvrijedniju pobjedu u posljednjih nekoliko godina.Možda nekome Carling Cup nije značajan, važan, ali svaka pobjeda nad Chelsejem
sigurno jeste.

Chelsea je protiv Newcastlea krenuo sa jednim šarenim sastavom, a priliku od prve minute su dobili Turnbull, Van Aanholt,Bruma,Ramires,te mladi Francuz Gael Kakuta. Postava koja je imala malo dodirnih tačaka sa ekipom koja je od poraza na Wembleyu, nanizala šest pobjeda uz gol razliku 25:2.

Ni početak ove utakmice nije nagovještavao neko iznenađenje. Igrala se šesta minuta, kada je odbrana Newcastlea pogriješila, Gael Kakuta je proigrao Patrick Van Aanholt koji preciznim udarcem pogađa mrežu gostiju. Kako to obično biva, protivničke ekipe koriste svoje šanse kroz Curling Cup, a svoju je u Londonu dočekao Newcastle.Prvo je u 27.minuti odlično na drugoj stativi reagovao Nile Ranger, a onda je pet minuta kasnije efektno iz slobodnjaka pogodio Ryan Taylor.


Kada je nakon tri minute igre u nastavku iskusni Shola Ameobi zabio gol, prisutnima na stadionu je postalo jasno kako će Chelsea imati težak posao u nastavku utakmice, ako želi proći dalje.
Međutim Chelsea ide na sve ili ništa, a stvoreni pritisak je urodio plodom u 69.minuti kada Nicolas Anelka postiže gol za 2:3. U 87.minuti Chelsea se vraća u utakmicu, Anelka je realizator najstrože kazne.  sa ovim golom Anelke nisu prestala uzbuđenja u ovom susretu. Uporni gosti ne posustaju i Shola Ameobi svojim drugom golom u 90.minuti ruši neporaženi Chelsea.

I Manchester United je igrao sa izmjenjenom postavom, ali je za razliku od Chelseja imao slabijeg protivnika.''Crveni đavoli'' su napunili mrežu Scunthorpea,završilo je 2:5. Dva gola su Owenova, po jedan su dodali Gibson, Smalling i Park Ji-Sung. Na drugoj strani mrežu Manchester Uniteda su zatresli Wright i Woolford.

Blackburn je kao gost poveo protiv Aston Ville golom Giveta u 34.minuti, ali su domaći na vrijeme napravili preokret. Heskey je načeo goste, a posao je završio Ashley Young sa svoja dva gola.
Navijači i igrači Prestona imaju za čime žaliti. Golom Treacyja u 23.minuti, Preston je poveo i vodio je sve do 87.minut.Tada Gomez zabija za 1:1, a u drugoj minuti sudijske nadoknade i N'Zogbia za trijumf Wigana 2:1.

Od Carling Cupa se oprostio i Manchester City.West Bromwich je u samo dvije anulirao ono što je napravio Jo u 19.minuti. U 55.je Zuiverloon poravnao, a svega dvije minute kasnije Cox postiže, kasnije će se ispostaviti pobjedonosni gol.

Rezultati 3.kolo:
Aston Villa - Blackburn 3:1
Chelsea - Newcastle 3:4
Liverpool - Northampton 2:4 (2:2)
Scunthorpe - Manchester United 2:5
West Brom - Manchester City 2:1
Wigan - Preston 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.