Blanc: Cavani može ono što Ibrahimović ne može

Trener PSG-a

Blanc: Cavani može ono što Ibrahimović ne može

Trener PSG-a Laurent Blanc u razgovoru za francuske medije pohvalio je svog napadača Edisona Cavanija.

Cavani, prema riječima Blanca, radi stvari za tim koje ga čine važnim koliko i Zlatana Ibrahimovića. 

"Nikada nisam video napadača koji radi toliko koliko on to čini, pogotovo jer to želi. Igrač kao Ibrahimović to ne bi mogao, da toliko pomaže ekipi u defanzivnim zadacima", smatra Blanc. 

Pred njegovim timom nalaze se teški zadaci, obzirom da slijedi utakmica protiv Caena, a potom prvi meč osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja.

"Igramo u subotu sa Caenom, a samo tri dana kasnije sa Chelseajem i nemamo previše vremena da se oporavimo, a slagao bih kada bih rekao da ne razmišljamo malo više o Chelseaju. Naravno, i protiv Caena idemo na pobedu, ali će nam taj meč, prije svega, poslužiti kao priprema za Chelsea", zaključio je Blanc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti