Blanc i Bordeaux produžili saradnju
Laurentu Blancu

Francuska

Blanc i Bordeaux produžili saradnju

Adnan Beganović

Čelnici francuskog prvoligaša, Bordeauxa, zadovoljni rezultatima i načinom na koji vodi momčad, ponudili su treneru Laurentu Blancu produženje ugovora, što je on i prihvatio.

Laurent Blanc, bivši kapiten "trikolora", preuzeo je Bordeaux početkom prošle sezone i odmah ih vratio tamo gdje im je i mjesto, u vrh francuskog klupskog fudbala.

Ove sezone Blanc i Bordeaux bilježe još bolje rezultate, te se nalaze samo korak od Lyona, a po onome šta prikazuju na terenu, nije isključena mogućnost da na kraju prvenstva budu i novi šampioni.

Blanc je do sada vodio Bordeaux u 82 utakmice, zabilježio je 46 pobjeda, 19 poraza i 17 remija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.