Blanc nahvalio Ibrahimovića nakon pobjede u Londonu

Biranim riječima o Zlatanu

Blanc nahvalio Ibrahimovića nakon pobjede u Londonu

Trener PSG-a Laurent Blanc je biranim riječima govorio o Zlatanu Ibrahimoviću dan nakon utakmice na Stamford Bridgeu.

Parižani su savladali Chelsea sa 2:1 u Londonu i tako ovjerili plasman u četvrtfinale Lige prvaka, što je za francuskog trenera drugo takvo postignuće u posljednje dvije sezone.

Još jednom je ključna figura PSG-ove pobjede bio Zlatan Ibrahimović, koji je dobio posebne pohvale svog trenera.

"Zlatan je sinoć samo radio ono šta radi tokom cijele sezone u Parizu. Mnogi se pitaju može li Ibrahimović igrati na istom nivou u francuskoj ligi i Ligi prvaka, a još jednom nam je svima dokazao da može", rekao je Blanc, te dodao:

"On je posebna kvaliteta PSG-a. Ibrahimović diriguje kako će igrati protivnički stoperi, navlači ih i vrlo brzo vidi kretanja. On je pokretač naše igre".

Na pitanje hoće li golovi u Ligi prvaka dodatno doprinijeti samopouzdanju sjajnog napadača, Blanc je dao zanimljiv odgovor:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ne treba njemu niko dizati samopouzdanje, jer on ga već ima dovoljno. Ali, gol i asistencija uvijek dobro dođu, a profitirao je i klub".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi