Blanc pozvao Gomisa za susret protiv BiH

Blanc pozvao Gomisa za susret protiv BiH

Bafetimbi Gomis, napadač Lyona, bit će na raspolaganju Lauretntu Blancu, selektoru Francuske, za utakmice protiv Albanije i naše reprezentacije 11. oktobra.

Lyonov napadač je u odličnoj formi, trenutno je prvi strijelac francuskog prvenstva sa šest golova, a preključer je postigao gol i u pobjedi Lavova nad Dinamo Zagrebom od 2:0 u Ligi prvaka.

"Gomis je očito zaslužio poziv u reprezentaciju onim što je napravio od početka sezone", rekao je Lauretnt Blanc, selektor francuske reprezentacije.

Gomis je posljednju utakmicu u dresu Francuske odigrao u oktobru 2009. godine u pobjedi nad Austrijom u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Francuska ima samo bod prednosti nad našom reprezentacijom u grupi D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.