Blanc: PSG može osvojiti Ligu prvaka

Parižani će se boriti za trofeje

Blanc: PSG može osvojiti Ligu prvaka

Edmir Škorić

Trener francuskog PSG-a Laurent Blanc vjeruje da njegov klub može osvojiti Ligu prvaka u nadolazećoj sezoni.

PSG je od 2011. godine potrošio 200 miliona eura na pojačanja, a prošlu sezonu Parižani su osvojili prvenstvo Francuske, te su nastupali u četvrtfinalu Lige prvaka, gdje ih je zaustavila Barcelona.

"PSG može da osvoji titulu kao što je to pošlo rukom za Chelseaju kada se to najmanje očekivalo", rekao je Blanc za Le Parisien, dodavši:

"Želimo da postignemo u najmanju ruku ono što smo uradili prošle sezone".

Blanc je ovog ljeta zamijenio Carla Ancelottija na klupi PSG-a, koji je nedavno savladao Bordeaux i tako osvojio Superkup Francuske. U Ligi 1 startaju u petak potiv Montpelliera, ali upitan je nastup ovoljetnog pojačanja iz Napolija, Edinsona Cavanija, koji nije dovoljno spreman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.