Blanc: Rami je neiskusan

Blanc: Rami je neiskusan

Adnan Beganović

Prije nekoliko dana veliku pažnju na sebe je u francuskim medijima skrenuo Adil Rami, koji je u jednom intervju verbalno napao našeg veznjaka Miralema Pjanića.

Pričao je Remi svakave gluposti, kontaktirali su francuski mediji i Pjanića, koji se nije htio spuštati na nivo pomenutog ffudbalera.

Na konferenciji za štampu pred odlučujući susret u kvalifikacionoj grupi D za plasman na EP 2012, Laurent Blanc nije mogao izbjeći pitanje o onome što je Adil Rami govorio samo par dana ranije.

"Rekao sam mu da ne dopusti da ga ponese atmosfera. On ipak nema dovoljno iskustva u ovim situacijama." rekao je Blanc, priznavši da Remijev komentar nije bio na mjestu.

"Takvi komentari možda podižu samopouzdanje igračima, možda im u trenutku dok to govore to pričinjava zadovoljstvo, ali je u suštini potpuno beskorisno.", dodao je francuski selektor.

"Rekao sam mu da se koncentriše i da ostane motiviran 100%. Ako smo ugledali svjetlost na kraju tunela, treba se na nju u potpunosti fokusirate, a ne gledati okolo. U protivnom..."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.