Blanc sa novom postavom protiv Norveške
Prvi potez novog selektora

Selektor Francuske odlučio kazniti cijelu postavu

Blanc sa novom postavom protiv Norveške

M. Maksimović

Novi selektor reprezentacije Francuske, našeg drugog protivnika u kvalifikacijama za EP 2012.godine Laurent Blanc odlučio je već na početku svog mandata kazniti sve igrače koji su bili na SP u Južnoj Africi.

Još ranije je Blanc namjeravao pozvati za prijateljsku utakmicu igrače koji nisu bili na SP, kako bi na taj način kaznio sve one koje su kreirali najveću blamažu Francuskog fudbala u istoriji. ono što je Blanc najavio, potvrdio je danas na pres konferenciji.


''Selektor je Federalnom vijeću Francuskoga saveza predstavio plan za prijateljsku utakmicu protiv Norveške u Oslu koja se igra 11.avgusta. On je predložio da se na spisku ne nađu igrači koji su igrali na SP u Južnoj Africi, ukupno njih 23-trojica. Mi smo taj prijedlog uvažili, a spisak sa imenima kandidata Blanc će objaviti 5.avgusta'' stoji u saopštenju Francuskog fudbalskog saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.