Blanc smiruje strasti pred La Classique
Foto:EPA

"Svaka utakmica vrijedi tri boda"

Blanc smiruje strasti pred La Classique

S. Bošković

Sutra se igra derbi devetog kola francuske lige između Paris - Saint Germaina i Marseillea, a Laurent Blanc smiruje strasti.

Blanc je priznao da je susret protiv Marseillea od velike važnosti za navijače, ali da je to za njega još samo jedan običan meč.

Parižani u Le Classique ulaze kao vodeći na ljestvici, dok Marseillea prolazi kroz krizu rezultata.

"Očito je da to nije meč kao svaki drugi. Za navijače oba tima to je specijalna utakmica, ali vrijedi tri boda kao i svaka druga. Mi smo za ovaj meč pripremali kao za svaki drugi, pogotovo jer nam je to sedmi meč u 23 dana".

"Imali smo četiri dana da se pripremimo za ovu utakmicu nakon Lige prvaka. Marseilleu je još gore, oni su igrali u Evropskoj ligi u četvrtak", izjavio je Le Blanc, te još dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ovo je važan meč za navijače i igrače. Oba tima žele pobjedu i nadamo se da ćemo mi biti ti koji će obradovati navijače".

PSG je u Ligi prvaka bio bolji od Shakhtara sa 3:0, dok je Marseille na domaćem terenu poražen od Libereca sa 1:0. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.