Blanc u problemima: Protiv BiH i bez Sagne!

Defanzivac Arsenala pauzira tri mjeseca

Blanc u problemima: Protiv BiH i bez Sagne!

Edmir Škorić

Nogometaš Arsenala i francuski reprezentativac Bacary Sagna  slomio je desnu nogu u porazu njegove momčadi na gostovanju Tottenhamu.

Sagna je u nedjeljnom londonskom okršaju na White Hart Laneu zadobio prelom desne noge i neće ga biti barem tri mjeseca.

"Sagna će sutra biti operisan i njegov povratak očekuje se za tri mjeseca", saopštilu su iz francuske reprezentacije.

Riječ je o jednom od najstandardnijih igrača reprezentacije s kojom igramo vjerovatno odlučujuću utakmicu za plasman na EP 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu. Ta utakmica igra se 11. oktobra, te je sada sigurno da Sagne neće biti u sastavu Trikolora, a njega će zamijeniti Debucy, bek francuskog prvaka Lillea.

Pod znakom pitanja nastupi su i stopera Barcelone Erica Abidala, Laurenta Koscielnyja iz Arsenala, Bayernovog ofanzivca Francka Riberyja i napadača Real Madrida Karima Benzeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije