Blanc:Ovo je velika stvar za francuski fudbal

Nakon velike pobjede u Munchenu

Blanc:Ovo je velika stvar za francuski fudbal

Adnan Beganović

Nakon veličanstvene pobjede na Allianz Areni trener Bordeauxa, Laurent Blanc, izjavio je da su bili svjesni Bayernove ranjivosti te da je pobjeda u Munchenu velika stvar za francuski fudbal.

“Došli smo igrati dobar fudbal znajući za teškoće koje su pred nama, ali i svjesni da Bayern u ovom trenutku nije na najvišoj razini samopouzdanja. Mislim da smo se branili jako dobro. Dopustili smo Nijemcima doista jako malo prilika za ugrožavanje našeg gola. Išlo nas je”, rekao je Blanc za France Football te dodao:

“Svaki put kada bismo došli u posjed lopte, nastojali bismo se ambicionozno kretati prema naprijed. Zabili smo gol iz našega prvog prekida i to nas je psihički jako diglo. Mislim da je ovo velika pobjeda za Bordeaux i francuski fudbal. Pobijediti Bayern u Münchenu i osigurati na Allianz Areni plasman u drugi krug Lige prvaka velika je stvar.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.