Blatnjak asistirao, Khimki izgubio
Blatnjak je asistirao za vodeći gol, ali je njegov tim ipak poražen

Rusija

Blatnjak asistirao, Khimki izgubio

Fudbaleri Khimkija doživjeli su novi poraz u šampionatu Rusije, a ekipu čiji dres nose naši internacionalci Dragan Blatnjak i Vule Trivunović večeras je savlado Rubin Kazan. 

Domaći su bolje otvorili utakmicu i već nakon devet minuta igre došli su u vodstvo. Strijelac je bio Zinovyev, na asistenciju Blatnjaka, novog kapitena Khimkija. Deset minuta kasnije stvari je na početak vratio Bukharov, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta za Khimki je bio koban Bukharov, koji je sa još dva gola u 56. i 64. minuti osigurao Rubinu prednost od dva gola razlike. Do kraja meča Cvetković je uspio samo ublažiti poraz domaćih, a za konačnih 2:3 pogodio je 87. minuti.

Blatnjak je odigrao cijelu utakmicu, dok Vule Trivunović nije bio u sastavu Khimkija.

Ovom pobjedom Rubin je ponovo na liderskoj poziciji odakle je svrgnuo Moskvu, za koju nastupa naš nekadašnji reprezentativac Branislav Krunić. Sa druge strane Khimki nakon 12 odigranih kola trenutno zauzima posljednje mjesto sa samo četiri osvojena boda.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.