Blatnjak asistirao, zatim i pogodio

Rostov slavio sa 4:0 protiv moskovskog Spartaka

Blatnjak asistirao, zatim i pogodio

Odigrane su posljednje dvije utakmice ruske prvog kola Premijer lige, a u susretu između Rostova i Spartaka Moskve bh. internacionalac Dragan Blatnjak upisao je asistenciju i postigao pogodak.

Rostov je sa visokih 4:0 na svom trenu savladao moskovski Spartak. Prvi gol zadomaće postigao je Roman Adamov, napadač koji je na posudbi iz Rubina, u 6. minuti. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

Samo nakon tri minute igre u drugom dijelu Adamov je postigao i svoj drugi gol, ali ovaj put na asistenciju Blatnjaka. Naš internacionalac u 73. minuti pogodio je za 3:0 i šest minuta poslije izašao je iz igre. Zamijenio ga je Dmitri Kirichenko.

Timofei Kalachev, bjeloruski veznjak, deset minuta prije kraja utakmice postavio je konačnih 4:0 na asistenciju strijelca prva dva gola, Adamova.

U prvoj današnjoj utakmici Volga Novgorod ostvarila je domaću pobjedu nad Tomskom od 2:0. Za domaće su pogađali Kharitonov i Bendz u 6. i 15. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.