Blatnjak strijelac u pobjedi Rostova nad Samarom

Gosti su došli do jako važnog trijumfa

Blatnjak strijelac u pobjedi Rostova nad Samarom

Samara je na svom terenu ugostila Rostov, a gosti su odnijeli jako važnu pobjedu, rezultatom 2:0. Strijelac je bio i Dragan Blatnjak. 

Već nakon šest minuta naš internacionalac postigao je pogodak. Domaća ekipa pogriješila je u odbrani, a Blatnjak je to iskoristio i zakucao loptu iza leđa Vavilina. Od tog trenutka domaćin je pokušavao doći do izjednačenja, ali je odbrana Rostova odolijevala napadima Samare. Na poluvrijeme su gosti otišli sa minimalnim vodstvom. 

 

U drugom poluvremenu na terenu ista slika, jalovi napadi Samare nisu urodili plodom. Nakon 20. minuta igre u nastavku novi hendikep za domaće, iz igre je isključen Tsallagov. Samo devet minuta trebalo je gostima da uduplaju prednost. 

 

Sam je pred golmana Samare izašao Česnauskis i postigao drugi gol za svoju ekipu. Rostov je do kraja odigrao rutinski i zasluženo slavio. Sa ovim trijumfom gosti su pobjegli iz opasne zone i idu prema sredini tabele. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije