Blatter: I mene je iznenadilo što je Messi najbolji igrač
Foto: EPA

Blatter o Messijevoj nagradi

Blatter: I mene je iznenadilo što je Messi najbolji igrač

Midhat Šljivak

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepp Blatter iznenađen je zbog dodjeljivanja nagrade Lionelu Messiju za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva.

Iako je Argentina stigla do finala Messi nije briljirao. Posebno se to odnosi na eliminacijsku fazu u kojoj se omaleni Argentinac nije vidio u većini utakmica. 

Ipak, proglašen je najboljim igračem prvenstva, a s ovom odlukom se, kao i većina ljubitelja fudbala, ne slaže predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

"Neću diplomatski odgovarati. I ja sam bio pomalo iznenađen kad sam vidio da Messi dolazi po nagradu za najboljeg igrača prvenstva", istakao je Blatter.

Švicarcu je ovo peto prvenstvo u ulozi predsjednika FIFA-e, a kako je najavio nema namjeru odustajati od ove funkcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.