Blatter: Očekujem SP u zimskom periodu

Blatter: Očekujem SP u zimskom periodu

Sepp Blatter, predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA), danas je prvi put zvanično izjavio da očekuje održavanje svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru 2022. godine u zimskom periodu.

Katar je prošli mjesec dobio organizaciju svjetskog prvenstva u nogometu, iako u toj državi Perzijskog zaljeva ljtne temperature prelaze 40 stepeni Celzija.

Mnogi se s tim nisu slagali, jer su se brinuli za zdravlje nogometaša koji će igrati po takvim vrućinama. Blatter se prvi put oglasio o mogućoj promjeni termina održavanja svjetskog prvenstva: "Prvi put u historiji svjetskih prvenstava očekujem takmičenje u zimskom periodu, jer je na prvom mjestu zdravlje nogometaša i drugih učesnika manifestacije''.

Bogati Katarci su ranije predstavili rješenje za ogromne vrućine. Spremni su izgraditi klimatizirane stadione, koji bi igračima i gladaocima pružili izvrsne uvjete.

Blatter je dodao da se namjerava dogovoriti s predstavnicima organizacijskog komiteta u Kataru o izmjeni datuma održavanja svjetskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.