Blatter otvorio stadion na Grenlandu

Blatter otvorio stadion na Grenlandu

Predsjednik FIFA otvorio teren sa vještačkom travom na Grenlandu i tako posle dugo vremena promovisao izvorne principe ove organizacije.

Predsjednik FIFA Sep Blater nalazi se u dvodnevnoj poseti Grenlandu tokom koje je svečano otvorio i vještački teren u gradiću Kakortok koji ima samo 3500 hiljade stanovnika.

Međutim, ova posjeta zaista ima prefiks "istorijska" jer konačno vidimo i promociju fudbala u njegovom najizvornijem obliku. Kako se navodi na zvaničnoj stranici FIFA, Blater je iskoristio posjetu da svečano otvori teren sa vještačkom travom.

Tokom dvodnevne posjete Blater je obišao i najveći grad na Grenlandu Nuuk u kome živi 15 hiljada stanovnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti