Blatter se posljednji put kandiduje

Ko će biti predsjednika FIFA-e?

Blatter se posljednji put kandiduje

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter objavio je danas kako nema namjeru da obavlja ovu funkciju iza 2015. godine, te da će mu junska kandidatura biti i posljednja.

"Svi znate vrlo dobro da sam kandidat i za naredne četiri godine predsjedovanja FIFA-om, ali ovo će biti i ujedno moja posljednja kandidatura na mjesto predsjednika Svjetske fudbalske federacije", rekao je Blatter.

Blatter će u junu ove godine, kada su izbori za novog (starog) predsjednika FIFA-e, imati protivkanditada u liku Mohameda Bin Hammama. Ovaj 75-godišnji Švajcarac nalazi se na čelu Svjetske fudbalske federacije od 1998. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.