Blatter želi ukinuti penale

Predsjednik FIFA-e se zalaže za promjenu pravila

Blatter želi ukinuti penale

A. Haznadarević

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepp Blatter se očigledno zalaže za ukidanje jedanesteraca u  Ligi prvaka, a možda i na ostalim velikim fudbalskim turnirima.

Predsjednik FIFA-e smatra da fudbal potpuno gubi smisao kada se pobjednik odlučuje na ovaj način.

"Fudbal može biti tragedija kada dođe do izvođenja jedanesteraca. Fudbal ne bi trebao biti igra jedan na jedan, kada dođe do izvođenja penala cijela igra gubi svoju bit."

"Možda nam Franz Beckenbauer može ponuditi rješenje, možda ne sada, ali u budućnosti", poručuje Blatter, aludirajući na poziciju Franca Beckenbauera, koji je predsjednik Radne skupine FIFA-e zadužene za promjenu pravila igre.

Ovakva poruka bi mogla imati još veći značaj ako se sjetimo da je Beckenbauerov Bayern poražen nakon izvođenja jedanesteraca od Chelseaja, uprkos tome što je bio konkretnija momčad tokom cijelog meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.