Blažević: Idemo na pobjedu

Pred sutrašnji duel

Blažević: Idemo na pobjedu

„Jasna su vaša očekivanja, i naša su također ista“, počeo je selektor Miroslav Ćiro Blažević jučerašnje obraćanje naciji, pred okupljenim novinarima u parku ispred hotela Hercegovina.


„Da bi ispunili ta očekivanja, moramo biti svjesni da nasuprot sebe imamo protivnika kojeg moramo respektirati i za kojeg moraš biti osobit tog dana da bi ga pobijedio“, kazao je selektor te dodao:

„Koliko god želio da razmišljam samo o utakmici sa Armenijom, svjesni smo da nam uveliko rezultat utakmice s Turskom ovisi o rezultatu koji napravimo u Armeniji. Dakle, imamo itekako motiva i potrebe u subotu u Jerevanu biti pravi. I, uvjeravam vas da ćemo učiniti sve da vas obradujemo. Problem naše reprezentacije nerijetko su bile male utakmice. Naša reprezentacija nije za male utakmice. To ne služi ni meni ni igračima na čast. Prava ekipa ne dijeli utakmice na male i velike, već u svaku ulazi podjednako ozbiljno i pruža optimalan učinak. U Hrasnici se to najbolje vidilo. Potrudit ćemo se da to demantiramo. Džeko i Bajramović nisu bili na testiranju u Hrasnici protiv Famosa...Na preporuku našeg liječnika, oni su jučer bili pošteženi utakmice u Hrasnici, ali će obojica biti spremni za sutrašnji duel. Dvojbe oko igračkog kadra su, kako je kazao selektor , neznantne.

„Nažalost, ne mogu izdiktirati sastav. Nema velikih iznenađenja. Jedino što je za vas možda novo, jeste da će Admir Vladavić na desni bok! Za golmana još nisam donio odluku. U zadnjoj liniji će pored kapitena Spahića biti Nadarević i Jahić. Salihović će na lijevi bok, što nije njegova pozicija, ali se na njoj do sada dobro snalazio. O tome da li ćemo igrati sa dvije špice ili sa jednom, ovisi i izgled vezne linije. Rahimić je ono što je sigurno na zadnjem veznom, sada, tu su Muratović, Pjanić, naravno Ibričić. Naprijed Džeko, Ibišević kao solucija drugog napadača, ali onda jedan vezni otpada. Eto to je to“, kazao je selektor nogometne reprezentacije BiH Ćiro Blažević.

Sredojević: Taktika im nije jača strana


„Armenci imaju želju i karakter i sigurno žele prvu pobjedu u kvalifikacijama. Što se tiče njihove igre, moram reći da su oni izuzetno brza i disciplinovana ekipa, u taktičkim stvarima sigurno da imaju nedostataka. Uglavnom, poznati su po tome što brzom transformacijom znaju lako doći di gola protivnika“, referirao je ukratko o subotnjem protivniku Borče Sredojević, asistent našeg selektora.

Lugušić: Golmani spremni


Ćirina dilema, golmani, prema riječima Envera Lugušića, spremni dočekuju meč u Armeniji. „Najvažnije je da su zdravi i da spremno i željno iščekuju subotnji duel. Naravno, vas interesuje ko će na gol. Tu informaciju ćete dobiti pred samu utakmicu“, diplomatski je kazao Lugušić.

Spahić: Sve je „okej“


Ja sam „okej“. Atmosfera među momcima je fantastična i svi jedva čekaju utakmicu u Jerevanu. Svakako, nadamo se da ćemo se još sretniji i zadovoljniji vratiti iz Armenije“, kazao je odlično raspoloženi kapiten Emir Spahić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.