Blijeda slika Reala na otvaranju sezone

Mallorca sačuvala svoju mrežu

Blijeda slika Reala na otvaranju sezone

Jose Mourinho je sezonu na klupi Real Madrida započeo samo remijem kod Mallorce, ali više od samog rezultata portugalskog trenera mora da zabrine veoma loša igre madridskog sastava, koji nije ni zaslužio pobjedu.

Mourinho je Mallorci suprostavio sastav u kojem je od prve minute krenuo mladi Sergio Canales, uz Ricarda Carvalha štopera je igrao dojučerašnji desni bek Sergio Ramos, dok je njegovu poziciju preuzeo Alvaro Arbeloa. Uz Carvalha i Canalesa od novih igrača je u startnoj postavi zaigrao još Angel Di Maria.

Nakon lošeg prvog dijela Mourinho je u nastavku u igru ubacio Benzemu, te još dvojicu pojačanja Oezila i Khediru, ali ni oni nisu mogli promijeniti stvari na terenu. Blijeda slika Reala na otvaranju nove sezone zabrinula je sve one kojima je bijela boja u srcu.

S druge strane Mallorca nije pokazala nešto posebno, ali kako je uoči utakmice i najavio novi trener Mallorce, Michael Laudrup, na startu je najbitnije da se ne izgubi od velikog rivala. Otočanima je to pošlo za rukom, tako da mogu smatrati sezonu uspješno otvorenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.