Blizanci iz Werdera obilježili meč između BiH i Slovačke
Marsel Zrnić jučer je debitovao za U-17 selekciju BiH, te je zajedno sa svojim bratom blizancom Patrikom odigao cijeli meč u remiju protiv selekcije Slovačke. Foto:Nfsbih.ba

Patrik i Marsel zajedno zaigrali za U-17 reprezentaciju BiH

Blizanci iz Werdera obilježili meč između BiH i Slovačke

D. Kurbegović

Kadetska reprezentacija BiH jučer je remizirala  0:0 na Ilidži  sa odgovarajućom selekcijom Slovačke. Drugi meč kadetskih selekcija BiH i Slovačke na programu je 16. septembra u 17:00 sati na stadionu FK Igman na Ilidži.

Selektor Nermin Šabić mogao je protiv kvalitetne selekcije Slovačke vidjeti u kakvoj formi su pozvani igrači, a nakon utakmice selektor naše kadetske selekcije bio je zadovoljan igrom.

„Igrali smo protiv kvalitetne ekipe, koja je to i pokazala, naročito u prvom poluvremenu. U tom periodu igre stvarali su nam određene probleme u sredini. U drugom poluvremenu smo odigrali puno bolje i agresivnije. Dominirali smo i imali kontrolu igre. Napravili smo i nekoliko dobrih prilika, ali na kraju je malo falilo i da primimo gol. Međutim, kad se sve sabere i oduzme, možemo biti zadovoljni viđenim u današnjoj utakmici.“ kazao je Šabić.

Utakmicu između BiH i Slovačke ipak su obilježila dvojica blizanaca, koji su jedni od rijetkih nogometaša koji igraju zajedno u istom klubu i istoj reprezentaciji.

Riječ je o dvojici 16-godišnjaka Patriku i Marselu Zrniću, koji trenutno nastupaju za Werder iz Bremena. Jučer su obojica počeli meč od prve minute, Patrik inače igra na pozicijama desnog bočnog i krila, dok je s druge strane Marsel ljevak i igra na pozicijama lijevog bočnog i krila.

Ova dvojica mladića su rođeni u Zenici, a prije nekoliko godina zajedno sa roditeljima preselili su se u Njemačku, gdje su nastavili svoj nogometni put koji su počeli u Zenici.

Sigurno da su ovakve situacije rijetke kada je u pitanju naš nogomet, odnosno reprezentativne selekcije, te se nadamo da će dvojica talentovanih mladića još dugo godina uspješno nositi dres reprezentacije BiH.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Amin
1 0
2323
Koliko je babo platio za poziv??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi