Bliži se kraj svim nevoljama: Eboue dobija pomoć sa svih strana
Izgubio je sve, ali postoji i dalje nada u bolji život. Drugi nisu odustali od njega.(Foto: EPA)

Arsenal spreman da pomogne

Bliži se kraj svim nevoljama: Eboue dobija pomoć sa svih strana

Midhat Šljivak

Nekadašnji fudbaler Arsenala Emmanuel Eboue (34) nedavno je otkrio kako je ostao bez ičega.

Iako je igrajući za Arsenal, Galatasaray i Sunderland zaradio milione, Eboue je nakon razvoda ostao bez ičega, zaražen je HIV-om, spava na podu kod prijateljice i zbog svega je pomišljao na samoubistvo.

Njegovu naivnost su koristili svi oko njega. Na kraju je ostao bez ičega. Živi skromno i teško na što nije navikao.

"Svakog dana ručno operem farmerke i ostalu odjeću. Ruke su mi teške, kao da radim na nekoj farmi. Hvala baki koja me naučila da operem, kuham, čistim, sve kao mladić. I dalje sam zahvalan Bogu, imam svoj život. Nisam želio ovo, nikome to ne želim, ali ne predajem se", poručio je Eboue.

Nakon što je njegova priča objavljena, mnogi su mu ponudili pomoć. Prvi se javio trener Galatasaraya Fatih Terim koji mu je ponudio posao u turskom klubu, a oglasio se i Arsenal, koji traži način da mu pomogne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Žao nam je što je u takvoj situaciji. Prošao je kroz velike nevolje i klub će mu pomoći u narednom periodu", poručili su iz londonskog kluba.

Eboue je za Arsenal igrao sedam godina, a 2011. godine je potpisao za Galatasaray gdje je proveo ukupno pet sezona.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi