Bloudek: Na Koševo po trijumf!
Zeničani vjeruju u kvalitet zimus rekonstruisanog tima

Optimizam u Čeliku pred derbi sa Sarajevom

Bloudek: Na Koševo po trijumf!

„U subotnjem derbiju sa Sarajevom igraćemo napadački i nastojati osvojiti sva tri boda“, istakao je Marin Bloudek, šef stručnog štaba Nogometnog kluba Čelik.

U redovima zeničkog premijerligaša vlada veliki optimizam uoči susreta 16. kola na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“. Vjeruju da mogu poraziti Sarajevo koje se nije pojačalo u zimskoj pauzi.

„Prije svega vjerujem da će utakmica proteći u fer i korektnoj atmosferi kako na terenu, tako i na tribinama. Derbi mečevi Čelika i Sarajeva to zaista zaslužuju, i vrijeme je da animozitet između naših velikih klubova, ali i gradova prestanu“, kazao je Bloudek i naglasio:

„I za nas, i za njih naredna utakmica je veoma bitna. Vjerujemo u našu snagu, rekontruisani tim, odličnu atmosferu koja vlada u ekipi, i nadamo se pobjedi protiv Sarajeva. Iskreno, ni bodom ne bi bio nezadovoljan, ali trijumf bi nas „gurnuo“ više ka vrhu tabele, te bi nam lakše bilo igrati u nastavku prvenstva.“

Bloudek na Koševu jedino neće moći računati na povrijeđenog Jacksona. Potajno se uzda se u tradiciju, koja kaže, da nikada kao trener nije izgubio od Sarajeva. On je ranije imao četiri duela sa „bordo“ timom kao trener Žepča u Premijer ligi BiH, i svi susreti završeni su bez pobjednika.

„Utakmice Sarajeva i Čelika su nešto posebno, nešto što treba da krasi naš fudbal i ligu u budućnosti. Drago mi je što do sada nikada nismo poraženi od Sarajeva, ali isto tako statistika ne mora ništa da znači. Volio bi da u subotu u mojoj statistici bude upisana i prva pobjeda nad Sarajlijama kao trenera kluba sa Bilinog polja. U svakom slučaju, očekuje nas teška i neizvjesna, ali vjerujem i kvalitetna utakmica“, mišljenja je Bloudek.

Bloudek je rekao i kako se nije odlučio za početni sastav protiv Sarajeva, a o kojem definitivnu odluku donijeti neposredno pred utakmicu koja počinje u subotu od 15 sati.

U prvom dijelu sezone Čelik je na „Bilinom polju“ pobijedio Sarajevo, rezultatom 3:1.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.