Bloudek „prozvao“, pa trenirali
Bloudek očekuje bolje rezultate u poređenju sa prvim dijelom sezone

Fudbaleri Čelika počeli pripreme

Bloudek „prozvao“, pa trenirali

Prvotimci Čelika, njih 21, upravo su od 15 sati počeli prvi trening, čime su startali sa pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH.

Prije treninga Marin Bloudek, šef stručnog štaba obavio je prozivku igrača.

„Petra Mudrešu i Vedrana Muratovića stavili smo na transfer listu i njih nisam ni očekivao na startu priprema za nastavak prvenstva. Osim njih dvojice, pored onih koji su našli nove klubove, od igrača iz prvog dijela sezone sa nama trenutno nisu ni Bojan Pupčević i Amel Pjanić. Koliko sam čuo i oni su u potrazi za novim angažmanima. U narednim danima nastojaćemo se pojačati. Trojica igrača iz Južne Amerike priključiće nam se  12. januara. Nastojaćemo dovesti još nekoliko igrača. Prvom timu priključili smo i tri talentovana juniora. Sa nama od danas rade, i ravnopravno sa ostalima konkurišu za mjesto u prvom timu Ajdin Muslić, Elman Muratović i Jasmin Smriko“, istakao je Marin Bloudek za SportSport.ba neposredno prije prvog treninga svog tima u 2009. godini.

Prema riječima Bloudeka, Čeliku će se do kraja sedmice priključiti i Makedonac Igor Jančevski. Do odlaska na glavni dio priprema koje će obaviti, najvjerovatnije, negdje na Jadranskom moru, treniraće u Zenici. Bloudekovi izabranici u tome periodu imaće i dva ciklusa mini priprema na Bistričaku.

„Što se tiče ambicija u drugom dijelu sezone u ovom trenutku je teško govoriti o njima. Ono što je sigurno je da Čelik mora biti puno bolji nego jesenas, pogotovo, ukoliko se adekavatno pojačamo?! Evropa je daleko za nas u ovoj sezoni. Međutim, nije tačno da ćemo se odreći i takvih ambicija, ako u prva četiri kola nastavka prvenstva osvojimo dovoljan broj bodova“, kazao je Bloudek.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.