Boateng: Bio bih presretan ako Vidal dođe

Vidal u Bayernu?

Boateng: Bio bih presretan ako Vidal dođe

Edmir Škorić

Defanzivac Bayerna Jerome Boateng nada se dolasku Artura Vidala.

Vidal je potvrdio kako će preći u redove Bayerna ovog ljeta i navodno je njemački klub postigao dogovor s Juventusom, pa je samo pitanje vremena kada će transfer biti i ozvaničen.

“Arturo je sjajan igrač. Riječ je o igraču svjetske klase. Bio bih presretan ako bi nam došao. Agresivan je, ali u isto vrijeme može da napravi razliku u svakoj utakmici”, kazao je Boateng.

Vidal, koji je u redove Juventusa stigao 2011. godine iz Bayer Leverkusena,  je s Juventusom osvojio Seriju A u svakoj sezoni koju je proveo u Torinu, igrao je i finale Lige prvaka protiv Barcelone ove godine, a šlag na fantastičnu sezonu bilo je osvajanje Copa Americe s Čileom.

Arturo Vidal je svoju seniorsku karijeru započeo u čileanskom Colo Colu odakle 2007. godine, za 11 miliona dolara, prelazi u Bayer iz Leverkusena.
Njegovi odlični nastupi u dresu popularnih Apotekara nisu prošli nezapaženo. Najkonkretniji u njegovom dovođenju, nakon četiri sezone u Bayeru, bio je Juventus. Arturo Vidal 2011. godine oblači crno-bijeli dres i ubrzo postaje miljenik navijača Stare dame. Odigrao je 124 utakmice za klub iz Torina i postigao je 48 golova. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.