Boateng: Cityju nešto nedostaje

Boateng: Cityju nešto nedostaje

Edmir Škorić

Bayernog defanzivac i njemački reprezentativac Jerome Boateng (23) kazao je kako je njegova trenutna momčad bolja od bivšeg kluba, Manchester Cityja.

Boateng je u ljetnom prijelaznom roku napustio City i za 13.5 miliona eura prodat je Bayernu nakon samo jedne sezone provedene na Otoku.

Nijemac se sjajno uklopio u taktičke zamisli Bayernovog trenera Jupa Heynckesa.

"U Bayernu je sve bolje koordinirano. Na treningu se to primijeti. City ima 38 igrača, neki od njih treniraju ovdje, drugi tamo. Uvijek je isto, nije bilo puno zabave. Ima dobrih igrača, ali sveukupno Cityju nešto nedostaje...", rekao je Boateng.

Dvadesetrogodišnji nogometaš je potom govorio o svojoj ulozi u reprezentaciji Njemačke. Istakao je kako želi da postane klasični stoper, umjesto da igra na poziciji desnog beka.

"S Njemačkom imam bolje šanse na desnoj strani. Do Eura ću možda igrati na desnoj strani, ali nakon toga, želim igrati u sredini. Želio bih jednog dana postati klasični stoper".

Premda je njegova želja igrati odmah ispred golmana, morat će se očito naviknuti na poziciju desnog beka, jer Bayern planira dovesti na ljeto Benedikta Howedesa iz Schalkea. Boateng je standardni prvotimac Bayerna ove sezone. U svim natjecanjima skupio je 23 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.