Boatengu dvije utakmice suspenzije

Boatengu dvije utakmice suspenzije

Jerome Boateng, njemački defanzivac, suspendovan je na dvije utakmice njemačkog prvenstva nakon što je u nedjelju zaradio direktan crveni karton u utakmici sa Hannoverom.

U gužvi koja se desila  na sredini terena Boateng je nasrnuo na Hannoverovog defanzivca, Christiana Schulza i zaradio direktan crveni karton.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Njemačke suspendovala je 23-godišnjeg defanzivca Bayerna na dvije utakmice, tako da će Boateng propustiti subotnji susret protiv Nurnberga i 6. augusta meč sa Augsburgom.

Iz Bayerna tvrde da je Hannoverov veznjak započeo incident, a izvršni direktor Bavaraca. Karl-Heinz Rzmmenigge igrača Hannovera nazvao je "glumcem". Međutim, Bayern je prihvatio kaznu za svog defanzivca.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.