Boca i River ponovo razočarali

Argentina Clausura

Boca i River ponovo razočarali

Odigrane su utakmice trećeg kola argentinske Clausure, koje odavno nije bilo efikasnije. Bilo je utakmica u kojima je postignuto čak devet pogodaka.

Najbolju utakmicu kola odigrali su Lanus i Argentinos Juniors (3:6). Domaći tim je golovima Aguirrea i Salceda nakon dvanaest minuta imao prednost 2:0, ali nije uspio slaviti pobjedu. Gosti su šest puta pogađali, a istakao se Nicolas Pavlović s dva gola i dvije asistencije. Do kraja utakmice je Lanus samo smanjio an konačnih 3:6.

Odličnu utakmicu su odigrali Newells i Boca Juniors, a gosti su još jednom razočarali svije navijače. Nakon dvadeset minuta igre već je bilo 3:0 za Newelle (Insauralde, Achucaro, Formica). Palermo i Viatri su vratili Bocu u život, a u posljednjoj minuti utakmice Bernardi postavlja 4.2.

Velez je na svom terenu bio bolji od Gimnasije sa 2.1, dok su Tigre i Colon odigrali 2:2. River Plate je nastavio razočaravati svoje navijače odigravši samo 0:0 na svom terenu protiv Rosarija. Chacarita je sa 2:1 bila bolja od aktuelnog prvaka Banfielda.

U jednom od derbija kola Estudiantes je bio bolji od San Lorenza sa 2:0. Goste je načeo Mauro Boselli već u 2. minuti utakmice, a pred kraj prvog dijela Juan Sebastian Veron postavlja konačnih 2:0. Racing je ponovo razočarao izhubivši 2:4 na svom terenu od Arsenal Sarandija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.