Boca Juniors se žali na izbacivanje iz Cope Libertadores

Smatraju da nisu krivi

Boca Juniors se žali na izbacivanje iz Cope Libertadores

Čelnici argentinskog giganta Boce Juniors uputili su žalbu južnoameričkoj fudbalskoj konfederaciji CONMEBOL na odluku o izbacivanju iz Copa Libertadores.

Dio navijača ovog kluba je na utakmici protiv River Platea napravio pravi incident, kada su početkom drugog poluvremena suzavcem poprskali protivničke igrače koji su boravili u tunelu.

Uslijedio je prekid koji je trajao više od sat vremena, a onda se sudac odlučio prekinuti utakmicu, nakon dugotrajne konsultacije sa delegatima i predstavnicima organa za sigurnost.

Boca je zbog neodgovornosti pojedinaca izbačena iz najkvalitetnijeg južnoameričkog klupskog takmičenja, te se još suočila sa kaznom od 200.000 dolara i četiri utakmice bez publike na domaćem terenu.

Predstavnici Boce su u žalbi obrazložili da "nije fer" da se klub kažnjava na ovaj način kada igrači nisu imali veze sa ponašanjem navijača, koji su jedini krivci što se desio jedan od većih skandala u historiji argentinskog fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.