Boca korak do naslova
Velika pobjeda Boce

Pobjedom protiv San Lorenza Boca stigla blizu naslova

Boca korak do naslova

M. Maksimović

U drugoj utakmici baraža za naslov prvaka u Aperturi Boca Juniors je kao gost savladala San Lorenzo 3:1. S obzirom da je u prvoj utakmici baraža San Lorenzo bio bolji od Tigrea 2:1, Boca do novog trofeja u  svojoj bogatoj riznici može doći utorak čak i ako bude poražena minimalno u susretu sa Tigreom.

Kao što se i moglo očekivati utakmica odigrana na Pedro Bidegain stadionu je ponudila dosta uzbuđenja. Boca je povela u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, nakon kornera glavom je pogodio Lucas Viatri. San Lorenzo se vraća u igru nakon sat vremena. U 15. minuti drugog poluvremena Hernán Solari je strijelac za 1:1.

U završnici utakmice dosta uzbuđenja. Rodrigo Palacio je doveo ponovo Bocu u vodstvo, 14 minuta prije kraja utakmice.  Tri minute kasnije San Lorenzo je ostao sa desetoricom, isključen je Gastón Aguirre. Ni tu nije kraj crvenim kartonima. Drugi crveni u ekipi San Lorenza je dobio Gonzalo Bergessio u 86. minuti. Naravno brojčanu prednost Boca koristi pa preko Manuela Cháveza stiže do pobjede koja je vrlo vjerovatno vrijedna naslova.

Utakmica između San Lorenza i Boca je bila klasična južnoamerička u kojoj je pored dva crvena kartona podjeljeno ukupno 11 žutih kartona. Pored četiri gola i kartonijade gledaoci su vidjeli i težak sudar glavama Nestora Silvera i Juana Forlina nakon čega su obojica morala napustiti igru u 26. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.