Boca pobjedila River
Velika utakmica Garyja Medela

Nakon šest utakmica stigla velika pobjeda

Boca pobjedila River

M. Maksimović

Fudbaleri Boce Juniors savladali su na svojoj ''La Bomboneri'' u još jednom izdanju Superclásico derbija, River Plate 2:0. Veliki derbi u okviru 10. kola Clausure bio je planiran za nedelju, ali je zbog natopljenog terena nakon devet minuta igre prekinut. Četiri dana kasnije ljubitelji fudbala su mogli uživati u vrlo dobroj utakmici sa glavnim junakom Čileancom Garyjem Medelom koji je bio dvostruki strijelac.

Boca je povela nakon samo dvije minute igre u nastavku. Slobodan udarac je izveo Juan Román Riquelme, koji u peterac Rivera šalje sporo prizemnu loptu, na koju jednostavno uklizava Medel za erupciju oduševljenja na stadionu.

Već u sljedećoj akciji dosuđen je slobodan udarac za River, ali Marcelo Gallardo šutira preko gola. Na isteku prvi pola sata vidjeli smo i najljepšu akciju na utakmici, kada Riquelme centrira, a Martin Palermo makazicama šutira pored gola. Veliku priliku minutu kasnije imaju igrači River Plate. Gustavo Canales gura u šansu sjajnom loptom Rodriga Rojasa koji bježi odbrani domaćih ali u najvažnijem trenutku šutira loše, pravo u golmana Javiera Garciju. Do kraja prvog dijela se rezultat nije mijenjao, a vrijedi izdvojiti pokušaj Riquelmea na jednoj i canalesa na drugoj strani.

Pitanje pobjednika u ovom Superclásicu je riješeno nakon svega četiri minute igre u nastavku, kada brzu i preciznu akciju Boce uspijeva završiti preciznim i jakim udarcem upravo Mendel. U nastavku utakmice, River je imao više od igre, ali su neprecizni bili prije svih Gallardo i Rojas, ali je i golman Boce u par navrata sjajno intervenisao. Na kraju ni ovaj derbi nije prošao bez crvenih kartona, jer je upravo u 75.minuti utakmice zbog udaranja protivničkog igrača isključen Medel.

Nakon ovog derbija Boca se približila upravo svojim najvećim rivalima, ima bod manje od Rivera, ali oba sastava su u donjem dijelu tabele, na 13. i 14.mjestu. River je u posljednjih osam utakmica ostvario dvije pobjede, dok je Boca stigla do prve pobjede nakon šest utakmica.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.