Boca prvak Argentine
Slavlje fudbalera Boce

Pirova pobjeda Tigre

Boca prvak Argentine

A. Beganović

Boca Juniors je prvak Argentine. Nakon neviđenog scenarija na kraju sezone i doigravanja između Boce, Tigrea i San Lorenca, fudbaleri Boce su zahvaljujući boljoj gol razlici osvojili titulu.

Najslavniji argentinski fudbalski klub, Boca Juniors, osvojio je još jedan naslov. Iako su sinoć izgubili od Tigrea 1:0, fudbaleri Boce su se na kraju susreta radovali. Naime, Boci je za naslov bio dovoljan i poraz od 1:0, dok je Tigre zbog prvog poraza od San Lorenca 2:1 morao Bocu dobiti sa dva razlike da bi osvojili tituli.

Fudbaleri Tigrea su sinoć odigrali izvanrednu partiju i poveli u 67. minuti golom Leandra Lazara, ali drugi gol koj bi Tigreu donio titulu nije postignut.

Ovakav ishod prvenstva Argentine možda je i nepravedan, jer Tigre je u oba duela dobio Bocu, 3:2 u regularnom djelu sezone i sinoć u doigravanju za prvaka 1:0.

Doigravanje za prvaka:

San Lorenco - Tigre 2:1

Boca Juniors - San Lorenco 3:1

Tigre - Boca Juniors 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.