Boccaccini: Petrović je griješio u odnosu sa igračima

Italijanski stoper za SportSport.ba

Boccaccini: Petrović je griješio u odnosu sa igračima

S. Mlaćo

Italijan Matteo Boccacini na kraju minule sezone BH Telecom Premije lige BiH napustio je Željezničar, te postao slobodan igrač

Boccaccini je na Grbavicu stigao kao posuđen igrač iz italijanske Brescie, ali se nije posebno naigrao, pogotovo kod sadašnjeg šefa struke Plavih Slavka Petrovića.

Svojom borbenošću Boccaccini je brzo osvojio simpatije navijača Željezničara, ali ne i Petrovića, koji ga je i pored velikih problema u zadnjoj liniji, koji su Plave koštali i titule, "zakovao" za klupu.

U posljednjih 14 utakmica tek u tri je upisao svih 90. minuta, dok je protiv Zrinjskog upisao jednu minutu, a u ostalim većinom popunjavao Petrovićev spisak.

"Vrijeme provedeno u Želji gledam kao pozitivno. Mislim da sam igrao dobro i uvijek sam igrao srcem kada me trener stavljao među prvih jedanaest. Sigurno da bi to bilo pozitivnije da sam igrao više u drugom dijelu sezone, jer je to bio najvažniji dio. Što se tiče mojih emocija, živio sam lijepo u Sarajevu i stekao mnogo prijatelja", govori Boccaccini na početku razgovora za SportSport.ba.

Nakon veoma dobrih igara u prvom dijelu sezone, očekivao je bar slično u drugom dijelu. Ipak, priliku nije dobijao.

"Nakon mojih nastupa u prvom dijelu, očekivao sam veću minutažu i više utakmica. Ne znam zašto me Petrović gurnuo iz prvih jedanaest, znam da je to bilo bez razloga. Bio sam u top formi nakon priprema u Antaliji, ali možda mi nije vjerovao ili možda što sam stranac. Razočaran sam", jasan je Italijan.

Iskusni vezista Samir Bekrić danas je izrekao teške optužbe na račun Željinog trenera, pa smo Boccaccinija pitali kakvo je njegovo mišljenje o srbijanskom stručnjaku.

"O Petroviću nemam šta reći. Ja sam igrač, ne trener. Ne mogu reći koju smo formaciju trebali igrati ili kakav trening raditi, ali sam mišljenja da je pogriješio više od jedne stvari. Posebno mislim na odnos sa igračima", otkrio je Boccaccini.

O kvaliteti fudbala u BiH kaže.

"Kvalitet fudbala u BiH nije loš. Prva četiri tima imaju zanimljivih igrača  i igraju dobar fudbal. Problemi su tereni kada dođe zima, dok su ljeti jako dobri", kaže Bocaccini.

Odlaskom iz Željezničara, Boccaciniju je istekao i važeći ugovor sa Bresciom, te je sada slobodan igrač. Ponuda priznaje ne nedostaje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sa svojim agentom Sašom Ćukom ću donijeti odluku. Imamo neke ponude, tu je i ponuda iz Azerbejdžana, ali vidjet ćemo. Procijeniti ćemo svaku situaciju i donijeti odluku", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba dojučrašnji član Željezničara Matteo Boccaccini.

Pored Željezničara Boccaccini je nastupao za Krku, Goricu, Bresciu, Bolognu, Fano...

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi