Bochum na domaćem terenu srušio lidera

Druga Bundesliga

Bochum na domaćem terenu srušio lidera

Završene su tri utakmice 14. kola njemačke Cvajte u kojima je najprijatnije iznenadio Bochum našeg Adnana Zahirovića koji je skinuo skalp lideru Kolnu. 

Meč u Bochumu završen je rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Sukuta – Pasu pola sata prije kraja. Nažalost Adnan Zahirović ni danas nije ušao u igru u pobjedničkom timu.

Dynamo Dresden i Erzgebrizge Aue podijelili su bodove, a konačan rezultat meča u Dresdenu glasio je 1:1. Schulz je domaće doveo u vodstvo dvadeset minuta prije kraja, a u posljednjim minutima konačnih 1:1 postavio je Klingbeil. Adnan Mravac kod domaćih je ušao u 38. minutu, dok je na drugoj strani Zlatko Janjić igrao svih devedeset minuta.

U trećem meču Fortuna je u Dusseldorfu minimalnim rezultatom savladala Sandhausen, a strijelac jedinog pogotka bio je Bance.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.