Bochum tone sve dulje

2. Bundesliga, 8. kolo:

Bochum tone sve dulje

Edmir Škorić

U njemačkoj 2. Bundesligi odigrane su danas tri najavljene utakmice 8. kola. Visoke pobjede zabilježili su Minhen 1860 i Paderborn, dok je bez golova završen meč Aachen - Furth.

Bochumova kriza nastavila se i ovog kola. Nakon što su u prošlom kolu poraženi od Dynamo Dresdena (dva gola Muhameda Subašića, op.a), danas su s visokih 4:0 na svom stadionu poraženi od Paderborna. Po dva gola u redovima gostiju postigli su Brandy i Proschwitz.

Istim rezultatom, ali kao gost, Frankfurt je posramljen u Minhenu od ekipe Minhen 1860. Prvo je Algner u 3. minuti načeo mrežu gostiju, potom je Volland sa dva gola u 47. i 67. minuti riješio pobjednika, da bi Huber autogolom u 90. postavio konačan rezultat.

Aachen i Furth odigrali su utakmicu bez golova. U crvenim kartonima bilo je također izjednačeno - 1:1. Furth je sa 19 bodova vodeći nakon osam kola.

2. Bundesliga, 8. kolo:

1860 Minhen - Frankfurt 4:0 (Algner 3, Volland 47, 67, Huber 90 - ag)
Aachen - Furth 0:0
Bochum - Padeborn 0:4 (Brandy 45, 64, Proschwitz 78, 79)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti