Bochumu bodovi spasa
Bochum slavio minimalnu pobjedu

Bundeslige, 25. kolo

Bochumu bodovi spasa

Edmir Škorić

Večerašnjom pobjedom Bochuma kod Borussije M'Gladbach, najavljeno je 25. kolo Bundeslige koje se igra ovog vikenda. Golom veznjaka Grotea, Bochum je došao do vrlo važne pobjede u borbi za opstanak.

Baš kao što je i domaći trener Hans Meyer najavljivao na konferenciji za novinare, bila je ovo teška utakmica u kojoj su gosti ipak bili s(p)retniji. Bochum je nastupio bez ozlijeđenih Maltritza, Yahia i Schroder, dok je M'gladbach igrao bez Gohourija.

Gol odluke pao je u 29. minuti, a strijelac je bio Grote. Do kraja utakmice Borussia je pokušavala na sve moguće načine doći do poravnanja, no rezultat se nije mijenjao, i gosti se kući vraćaju sa cijelim plijenom. Ovom pobjedom Bochum se popeo na 13. mjesto, sa istim brojem bodova kao i Frankfurt našeg Zlatana Bajramovića.

Borussia je ostala na 16. mjestu, no naravno, sutra ostale ekipe igraju svoje mečeve, pa će teško tu i ostati.

B. M'Gladbach - Bochum 0:1 /Grote 29'/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.