Bod Brazilu, pobjeda Venezuele
Reprezentativci Venezuele slave

Novi kiks Brazila

Bod Brazilu, pobjeda Venezuele

M. Maksimović

Ovogodišnja Copa je trebali biti u znaku Argentine i Brazila, međutim do sada niti jedna od ove dvije selekcije nije ostvarila pobjedu.Brazil je nakon nule sa venezuelom, remizirao protiv Paragvaja 2:2. Bolje rečeno Paragvaj  je u finišu ispustio pobjedu.

Već u 15-tak minuta Paragvaj je pokazao Brazilu zube, iz tog perioda vrijedi izdvojiti šut Santa cruza glavom, lopta je otišla preko gola.Brazil se oslobodio pritiska tek nakon dvadeset minuta, kada dobru priliku ima Pato, ali Villar brani.Nakon te prilike, Brazil dolazi do zraka, a nešto bolju igru, krunisao je golom Jadsona koji preciznim udarcem sa oko dvadesetak metara pogađa za 1:0.

Paragvaj je opet bolji na otvaranju drugog poluvremena, a za razliku od prvog dijela, ovaj put je to naplatio golom Roquea Santa Cruza u 55.minuti utakmice.Marcelo Estigarribia je centirao sa lijeve strane.Brazil je u novim problema u 65.minuti.Dani Alves je neoprezan, Cristian Riveros to koristi, uzima loptu te asistira Valedzu za 2:1.Naravno, nakon primljeog gola, Brazil je krenuo naprijed, ali se Paragvaj dobro držao.Nažalost po njegove navijače, sve do pet minuta prije kraja kad Fred zabija sa vrha kaznenog prostora za 2:2.

Venezuela je nakon iznenađenja u prvom kolu (remi protiv Brazila), sada došla u situaciju da razmišlja o četvrtfinalu.Za to je zaslužan Cesar Eduardo Gonzales koji je savladao golmana Elizagu pola sata prije kraja utakmice za veliku pobjedu venezuele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.