Bod u Gabeli za kraj polusezone
U Kupu bolje nego u prvenstvu

Velež je završio jesenji dio na osmom mjestu

Bod u Gabeli za kraj polusezone

M. Maksimović

Utakmicom protiv Goška fudbaleri Veleža su zaključili jesenju polusezonu. U prvenstvu je ekipa na kraju završila na osmom mjestu. U sezonu je ekipa krenula odlično, u prvih pet kola, a onda je uslijedio pad. Pet kola bez pobjede.

Na kraju su Rođeni uspjeli povezati jednu pobjedu i jedan remi te su izborili plasman u polufinale Kupa BiH.

''Od prvog kola smo imali problema sa realizacijom, a onda su stigle povrede, pad forme, pojedinic su počeli iskakati svojim ne profesionalnim odnosom, sve se to odrazilo na seriju loših rezultata i to u trenutku kada smo trebali napraviti iskorak prema naprijed. Stvari su se donekle posložile i možda je šteta smo stigli do kraja polusezone. Slijedi pauza, igrači će biti na aktivnom odmoru do 7.decembra, nakon čega će raditi o planu i programu koji su dobili. Prozivka će biti između 10. i 15. januara'' riječu su Mirze Varešanovića koji je odradio polusezonu na klupi Veleža.

Velež će sa podmlađenom ekipom nastupiti na 20. Međunarodnom Bajramskom turniru , a protivnici u grupi A su Željezničar, Olimpic i Čelik

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.